Nutrini

Nutrini

 • Beschrijving

  Nutrini is een dieetvoeding voor medisch gebruik bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding bij kinderen. Te gebruiken onder medisch toezicht.

  Door ziekte, een operatie, medicijnen of een behandeling is het mogelijk dat een kind niet kan, mag of wil eten. Terwijl goede voeding juist dan extra belangrijk is. Sondevoeding kan dan een goede oplossing zijn. Sondevoeding wordt gebruikt als aanvulling op of volledige vervanging van de normale voeding.

  Nutrini is een volledige, kant-en-klare sondevoeding voor kinderen van 1 tot 6 jaar of met een lichaamsgewicht van 8 tot 20 kg.

  Nutrini is vezel-, lactose- en glutenvrij. Bevat melk, soja, vis.

  Nutrini is een dieetvoeding voor medisch gebruik en wordt door een arts of diëtist geadviseerd bij de dieetbehandeling van ziektegerelateerde ondervoeding en/of (risico op) groeiachterstand. De arts of diëtist van uw kind weet welke voeding voor uw kind de juiste  is.

  Gebruik 

  Controleer op uiterlijke afwijkingen. Goed schudden voor gebruik. Niet verdunnen en geen medicatie toevoegen. Aanbevolen koel en droog te bewaren. Toedienen bij kamertemperatuur. Bij steriel gebruik na openen aanhangtijd max. 24 uur.

  Uitsluitend voor enteraal gebruik.

  Verpakking 

  Doos met 8 Packs à 500 ml 

  Artikelcodes 

  40781

  Contra-indicaties 

  Niet geschikt voor zuigelingen en patiënten met galactosemie

  Vergoeding 

  Nutrini kan onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn.  

  Nutrini wordt geadviseerd door uw arts of diëtist en is afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar, verkrijgbaar bij uw apotheek en/of het facilitair bedrijf.

   

 • Ingrediënten

  Ingrediënten

  Water, dextrine-maltose, plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie), wei-eiwitconcentraat (uit melk), emulgator (sojalecithine), visolie, zuurteregelaar (citroenzuur), dikaliumwaterstoffosfaat, natriumchloride, tricalciumfosfaat, kaliumchloride, calciumhydroxide, kaliumcitraat, natrium L-ascorbaat, cholinechloride, magnesiumhydroxide, carotenoïden (bevat soja) (beta-caroteen, luteïne, lycopeen), choline chloride, magnesiumhydroxide, kaliumhydroxide, taurine, ijzerlactaat, zinksulfaat, L-carnitine, nicotinamide, retinylacetaat, kopergluconaat, natriumseleniet, cholecalciferol, mangaansulfaat, calcium D-pantothenaat, D-biotine, thiaminehydrochloride, DL-α-tocoferylacetaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, pteroylmonoglutaminezuur, chroomchloride, kaliumjodide, natriumfluoride, cyanocobalamine, natriummolybdaat, fyllochinon.

 • FAQ

  Veelgestelde vragen

  Voor patiënten en verzorgers

  • Is Nutrini sondevoeding ook verkrijgbaar in het buitenland?

   Nutrini sondevoeding kunt u meenemen op vakantie. Als u gaat vliegen, houd er dan rekening mee dat het in het laadruim van het vliegtuig kan vriezen. De structuur van sondevoeding die bevroren is geweest, kan veranderd zijn. De sonde kan hierdoor verstopt raken. Sondevoeding kan dus niet in het gewonen laadruim worden vervoerd. De vliegtuigmaatschappij heeft vaak een alternatieve oplossing, vraag dit bij uw vliegtuigmaatschappij na. Daarnaast is het zinvol bij de vliegtuigmaatschappij na te vragen of er speciale reisdocumenten nodig zijn (bijv. voor ontheffing van overbagage). Uw arts kan indien gewenst een medische verklaring afgeven. Dit kan nodig zijn bij het reizen naar landen met een streng invoerbeleid. Nutricia sondevoeding is ook verkrijgbaar in het buitenland. Wilt u voor een specifiek land weten of onze voeding daar verkrijgbaar is? Neem dan contact op met Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22).

  • Kan ik Nutrini sondevoeding opwarmen?

   Wanneer de Nutrini sondevoeding te koud is om te geven, kan het au-bain-marie of in de magnetron opgewarmd worden. Schenk de benodigde portie dan eerst uit het pack of de fles. Warm de sondevoeding per portie op. Steeds de gehele voeding opwarmen en weer in de koelkast bewaren komt het product niet ten goede.
   Het is belangrijk dat u de voeding niet laat koken. Sommige vitamines gaan dan verloren.

  • Kan ik diarree krijgen van Nutrini sondevoeding?

   Wanneer er begonnen wordt met de Nutrini sondevoeding, kan de stoelgang anders zijn dan u gewend bent, diarree is echter geen gebruikelijke bijwerking.
   Diarree kan onder andere veroorzaakt worden door infecties, ontstekingen, geneesmiddelen en stress.
   Wanneer er sprake is van diarree heeft een Nutrini variant met Multi Fibre de voorkeur. De voedingsvezels hierin hebben bij zowel diarree als verstopping een gunstig effect.

    

   Wat te controleren bij diarree:
   • Temperatuur van de voeding; mag niet te koud zijn (advies: kamertemperatuur)
   • Is de toedieningssnelheid niet te hoog
   • Wordt de hygiëne in acht genomen
   • Wordt er na 24 uur een nieuw systeem genomen
   • Zijn de spuiten schoon
   • Hangt de sondevoeding niet te lang aan
   • Kies een Multi Fibre variant
   • Voedt intermitterend
   • Gebruik sondevoeding met max. 300-400 mOsmol/l
   • Kunnen geneesmiddelen aangepast worden
   • Soort antibiotica
   • Check voorschriften geneesmiddelen bij sondevoeding
   Heeft u een specifieke of een ernstige ziekte, of blijft de diarree aanhouden, dan kunt u het beste contact opnemen met huisarts of internist.

  Voor (para-) medische professionals

  • Hoe lang kan sondevoeding aanhangen?

   Een pack Nutrison/Nutrini sondevoeding kan, mits het systeem gesloten is, maximaal 24 uur aanhangen. Wanneer de voeding van het systeem afgekoppeld is geweest, kan de sondevoeding maximaal 8 uur aanhangen. Een geopend pack kan maximaal 24 uur in de koelkast bewaard worden.                 

   Indien kant-en-klare sondevoeding (uit een pack of fles) wordt overgeschonken in een container,  mag dit nog maar 8 uur aanhangen. Sondevoeding in poedervorm mag  maximaal 4 uur aanhangen. Voor sondevoeding voor zuigelingen gelden andere aanhangtijden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22).