NutriniMax Multi Fibre

NutriniMax Multi Fibre

 • Beschrijving

  NutriniMax is voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij ziektegerelateerde ondervoeding bij kinderen. Te gebruiken onder medisch toezicht.

  Door ziekte, een operatie, medicijnen of een behandeling is het mogelijk dat een kind niet kan, mag of wil eten. Terwijl goede voeding juist dan extra belangrijk is. Sondevoeding kan dan een goede oplossing zijn. Sondevoeding wordt gebruikt als aanvulling op of volledige vervanging van de normale voeding.

  NutriniMax is een volledige, kant-en-klare sondevoeding voor kinderen van 7 tot 12 jaar of met een lichaamsgewicht van 21 tot 45 kg.

  NutriniMax is vezel-, lactose- en glutenvrij. Bevat melk, soja, vis.

  NutriniMax wordt door een arts of diëtist geadviseerd bij ziektegerelateerde ondervoeding en/of (risico op) groeiachterstand. De arts of diëtist van uw kind weet welke voeding voor uw kind de juiste is.

  Gebruik 

  Controleer op uiterlijke afwijkingen. Goed schudden voor gebruik. Niet verdunnen en geen medicatie toevoegen. Aanbevolen koel en droog te bewaren. Toedienen bij kamertemperatuur. Na openen, (folie doorgeprikt en toedieningssysteem verwijderd), fles afsluiten en in de koelkast maximaal 24 uur bewaren.

  Indien verbonden met het toedieningssysteem (aseptisch gehandeld, gesloten systeem) heeft de fles een aanhangtijd van maximaal 24 uur. 

  Indien de dop van de fles is verwijderd (in gebruik als open systeem) heeft deze een aanhangtijd van maximaal 8 uur. 

  Uitsluitend voor enteraal gebruik.

  Verbeterde verpakking 

  NutriniMax is vanaf nu verkrijgbaar in de nieuwe verpakking. 

  Verpakking 

  Doos met 12 flessen à 500 ml (voorheen 8 Packs)

  Artikelcodes 

  132294

  Contra-indicaties 

  Niet geschikt voor zuigelingen en patiënten met galactosemie

  Vergoeding 

  NutriniMax kan onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn.  

  NutriniMax wordt geadviseerd door uw arts of diëtist en is afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar, verkrijgbaar bij uw apotheek en/of het facilitair bedrijf.

   

 • Ingrediënten

  Ingrediënten

  Water, dextrine-maltose, plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie), wei-eiwitconcentraat (uit koeMELK), voedingsvezels (SOJApolysachariden, resistent zetmeel, inuline, arabische gom, cellulose, oligofructose), natriumcaseïnaat (uit koeMELK), emulgator (SOJAlecithine), zuurteregelaar (citroenzuur), dikaliumwaterstoffosfaat, VISolie, natriumchloride, tricalciumfosfaat, kaliumcitraat, kaliumhydroxide, carotenoïden (bevat SOJA) (beta-caroteen, luteïne, lycopene oleohars uit tomaten), kaliumchloride, calciumhydroxide, cholinechloride, magnesiumhydroxide, natrium L-ascorbaat, natriumcitraat, taurine, ijzerlactaat, L-carnitine, zinksulfaat, retinylacetaat, natriumseleniet, DL-α-tocoferolacetaat, kopergluconaat, mangaansulfaat, nicotinamide, calcium D-pantothenaat, chroomchloride, D-biotine, cholecalciferol, thiaminehydrochloride, pyridoxinehydrochloride, riboflavine, pteroylmonoglutaminezuur, kaliumjodide, natriumfluoride, natriummolybdaat, fyllochinon, cyanocobalamine.

 • FAQ

  Veelgestelde vragen

  Voor patiënten en verzorgers

  • Kan NutriniMax Multi Fibre meegenomen worden op vakantie naar het buitenland?

   Nutrini sondevoeding kan meegenomen worden naar het buitenland.
   Wanneer de sondevoeding mee gaat in het vliegtuig, houd er dan rekening mee dat het in het laadruim van het vliegtuig kan vriezen. De structuur van de sondevoeding die bevroren is geweest, kan veranderd zijn. De sonde kan hierdoor verstopt raken. Sondevoeding kan dus niet in het gewone laadruim orden vervoerd. De vliegtuigmaatschappij heeft vaak een alternatieve oplossing, vraag dit bij de vliegtuigmaatschappij na. Daarnaast is het zinvol bij de vliegtuigmaatschappij na te vragen of er speciale reisdocumenten nodig zijn (bijv. voor ontheffing van overbagage). De behandelend arts kan indien gewenst een medische verklaring afgeven. Dit kan nodig zijn bij het reizen naar landen met een streng invoerbeleid.
   Nutricia sondevoeding is ook verkrijgbaar in het buitenland. Wilt u voor een specifiek land weten of onze voeding daar verkrijgbaar is? Neem dan contact op met Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22). 

  • Kan de sondevoeding direct bij Nutricia besteld worden?

   Sondevoeding kan niet rechtstreeks bij Nutricia besteld worden. Sondevoedingen zijn uitsluitend verkrijgbaar via de apotheek, thuiszorgwinkel of een facilitair bedrijf. Als u niet meer weet waar eerder ontvangen sondevoeding is besteld, kunt u contact opnemen met de zorgverzekeraar. Deze kan voor u nakijken waar de sondevoeding eerder besteld is.
   Instellingen kunnen dit navragen bij hun afdeling inkoop. 

  • Wat is de prijs van Nutricia medische voedingen?

   De prijs van sondevoeding kan worden opgevraagd bij de apotheek of het facilitair bedrijf waar de sondevoeding wordt besteld.

  • Wat wordt er bedoeld met koel en droog bewaren?

   Het advies is om sondevoeding tussen de 5 en 25 graden Celsius te bewaren.

  • Kan NutriniMax Multi Fibre verwarmd worden?

   Wanneer de sondevoeding te koud is om te geven, kan het au-bain-marie of in de magnetron opgewarmd worden. Schenk de benodigde portie dan eerst uit het pack of de fles. Warm de voeding per portie op. Steeds de gehele voeding opwarmen en weer in de koelkast bewaren komt het product niet ten goede. Het is belangrijk dat u de voeding niet laat koken. Sommige vitamines gaan dan verloren.

  • Wat is Multi Fibre (MF6)?

   MF6 is een uitgebalanceerde multi-vezelmix, die Nutricia speciaal heeft ontwikkeld. Deze vezelmix bevat alle soorten vezels, die het lichaam (darmen) nodig heeft en voedt de hele dikke darm. Er zitten 6 verschillende soorten vezels in, te weten:
   - soja polysaccharide
   - α-cellulose
   - arabische gom
   - inuline
   - oligofructose
   - resistent zetmeel

  • Hoe lang kan NutriniMax Multi Fibre aanhangen?

   Een pack NutriniMax Multi Fibre kan, mits het systeem gesloten is, maximaal 24 uur aanhangen. Wanneer de voeding van het systeem afgekoppeld is geweest, kan de sondevoeding maximaal 8 uur aanhangen. Een geopend pack kan maximaal 24 uur in de koelkast bewaard worden. Indien kant-en-klare sondevoeding (uit een pack) wordt overgeschonken in een container, mag dit nog maar 8 uur aanhangen.
   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nutricia Medische Voedingsservice (0800 - 022 33 22).

  • Kan er diarree ontstaan bij gebruik van NutriniMax Multi Fibre?

   Wanneer er begonnen wordt met de NutriniMax Multi Fibre sondevoeding, kan de stoelgang anders zijn dan gewend, diarree is echter geen gebruikelijke bijwerking.

   Diarree kan onder andere veroorzaakt worden door infecties, ontstekingen, geneesmiddelen en stress. Wanneer er sprake is van diarree heeft een Nutrini variant met Multi Fibre de voorkeur. De voedingsvezels hierin hebben bij zowel diarree als verstopping een gunstig effect.

   Wat te controleren bij diarree:

   • Temperatuur van de voeding; mag niet te koud zijn (advies: kamertemperatuur)
   • Is de toedieningssnelheid niet te hoog?
   • Wordt de hygiëne in acht genomen?
   • Wordt er na 24 uur een nieuw systeem genomen?
   • Zijn de spuiten schoon?
   • Hangt de sondevoeding niet te lang aan?
   • Kies een Multi Fibre variant
   • Voedt intermitterend
   • Gebruik sondevoeding met max. 300-400 mOsmol/l
   • Kunnen geneesmiddelen aangepast worden?
   • Soort antibiotica
   • Check voorschriften geneesmiddelen bij sondevoeding

   Bij een specifieke of een ernstige ziekte, of wanneer de diarree aanhoudt, kan het beste contact worden opgenomen met huisarts of internist. 

  • Worden de Nutricia medische voedingen vergoed?

   Nutricia dieetpreparaten kunnen onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Wij adviseren u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering met betrekking tot eventuele aanvullende voorwaarden voor vergoeding te controleren.

   Uw arts of diëtist dient een ‘Verklaring dieetpreparaten’ in te vullen. Uw huisarts kan dieetpreparaten voorschrijven met een recept. Uw huisarts weet welke gegevens hij dient te vermelden op het recept om vergoeding van dieetpreparaten aan te vragen. Deze ingevulde verklaring/recept wordt door uw (huis)arts of diëtist rechtstreeks naar een facilitair bedrijf of uw apotheek verzonden. U kunt de door uw (huis)arts of diëtist ingevulde verklaring/recept ook zelf aan uw apotheek geven. Na goedkeuring van de verklaring/recept kunt u de medische voeding direct meenemen of wordt deze voor u besteld.

  Voor (para-) medische professionals