preOp®

preOp®

 • Beschrijving

  preOp is een heldere, niet koolzuurhoudende, isolmolaire koolhydraatdrank met citroensmaak. Te gebruiken onder medisch toezicht.

  Voorafgaand aan een operatie wordt vaak geadviseerd dat patiënten nuchter moeten blijven. Het nuchterheidsbeleid schrijft voor dat een patiënt 2 uur nuchter gehouden dient te worden voor heldere dranken en 6 uur voor vast voedsel.

  preOp is een heldere,niet koolzuurhoudende, isolmolaire koolhydraatdrank met citroensmaak. Bevat 0,5 kcal/ml. preOp is een dieetvoeding voor medisch gebruik bij de preoperatieve dieetbehandeling van patiënten met een geplande operatie.

  preOp is gluten- en lactosevrij.

  Gebruik

  Aanbevolen koel en droog te bewaren. Goed schudden voor gebruik. Klaar voor gebruik en smaakt gekoeld het lekkerst. Na openen, flesje afsluiten en in de koelkast bewaren gedurende maximaal 24 uur. Niet geschikt als enige voedingsbron.

  Dosering en gebruiksduur

  4x 200 ml de avond voorafgaand aan de operatie. Laatste dosering: 2x 200 ml 2 uur voor de  (pre)anesthesie.

  Verpakking

  Cluster met 4 flesjes van 200 ml, 1 tray met 6 clusters

  Artikelcodes

  - citroen: 71499

  Contra-indicaties 

  Spoedoperaties en patiënten met een vertraagde maaglediging.

  Vergoeding 

  preOp kan onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn.  

  preOp wordt geadviseerd door uw arts of diëtist en is afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar, verkrijgbaar bij uw apotheek en/of het facilitair bedrijf.

   

 • Ingrediënten

  Ingrediënten

  citroen

  Water, dextrine-maltose, fructose, kaliumcitraat, natriumcitraat, zuurteregelaar (citroenzuur), aroma, zoetstoffen (acesulfaam-K, natriumsacharine).

 • FAQ

  Veelgestelde vragen

  FAQ HCP

  FAQ P

  • Kan dieetvoeding bij Nutricia besteld worden?

   Dieetvoeding kan niet rechtstreeks bij Nutricia besteld worden. Dieetvoedingen zijn uitsluitend verkrijgbaar via de apotheek, thuiszorgwinkel of een facilitair bedrijf.
   Als u niet meer weet waar eerder ontvangen dieetvoeding is besteld, kunt u contact opnemen met de zorgverzekeraar. Deze kan voor u nakijken waar de dieetvoeding eerder besteld is.

  • Worden de Nutricia medische voedingen vergoed?

   Nutricia dieetpreparaten kunnen onder bepaalde voorwaarden vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Uw arts of diëtist weet hoe hij/zij vergoeding kan aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Wij adviseren u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering met betrekking tot eventuele aanvullende voorwaarden voor vergoeding te controleren.

   Uw arts of diëtist dient een ‘Verklaring dieetpreparaten’ in te vullen. Uw huisarts kan dieetpreparaten voorschrijven met een recept. Uw huisarts weet welke gegevens hij dient te vermelden op het recept om vergoeding van dieetpreparaten aan te vragen. Deze ingevulde verklaring/recept wordt door uw (huis)arts of diëtist rechtstreeks naar een facilitair bedrijf of uw apotheek verzonden. U kunt de door uw (huis)arts of diëtist ingevulde verklaring/recept ook zelf aan uw apotheek geven. Na goedkeuring van de verklaring/recept kunt u de medische voeding direct meenemen of wordt deze voor u besteld. 

  • Wat is het doseringsadvies van preOp?

   Volg altijd het advies van de arts of diëtist op. Indien er geen advies is gegeven, kan het volgende als richtlijn gebruikt worden.
   Het advies voor preOp is 4x 200 ml: 2 de avond voorafgaand aan de operatie. Laatste dosering: 2x 200 ml 2 uur voor de (pre)anesthesie.

  • Wat is de prijs van Nutricia medische voedingen?

   De prijs van dieetvoeding kan worden opgevraagd bij de apotheek of het facilitair bedrijf waar de dieetvoeding wordt besteld.

  • Wat wordt er bedoeld met koel en droog bewaren?

   Het advies is om dieetvoeding tussen de 5 en 25 graden Celsius te bewaren.

  • Voor welke chirurgische patiënten is preOp bedoeld?

   Voor alle patiënten die een geplande operatie moeten ondergaan. Iedere patiënt die tot 2-3 uur voor operatie heldere dranken mag drinken (die geen vertraagde maagontleding heeft), kan zeker ook Nutricia preOp innemen.

  • Wat is het verschil tussen preOp en ander koolhydraatrijke dranken zoals suikerwater of limonadesiroop?

   preOp is een heldere koolhydraatrijke drank met een energiedichtheid van 50 kcal per 100 ml. Deze drank is speciaal ontwikkeld voor patiënten die nuchter moeten zijn, maar baat hebben bij een gevoed lichaam. Andere limonades (helder en koolhydraatrijk) hebben een hogere osmolariteit en verlaten hierdoor minder snel de maag.