Behaal veilig uw eiwitdoelen met een unieke eiwitrijke sondevoeding op basis van intacte eiwitten

Biedt uw patiënt een product met hoogwaardige eiwitkwaliteit, sterke tolerantie en de juiste eiwit- energieverhouding met Nutrison Protein Intense.

Nutrison Protein Intense

Inleiding

Type eiwit, hoeveelheid en moment van aanbieden zijn belangrijk

Het type eiwit, hoeveelheid eiwit en moment van aanbieden van dit eiwit beïnvloedt de gezondheidsuitkomsten van IC-patiënten1. Eiwit speelt een belangrijke rol in het behouden van spiermassa, wondgenezing en immuunsysteem en draagt daarmee bij aan het herstel van de patiënt2 . Het is dan ook essentieel dat de patiënt de enteraal aangeboden eiwitten optimaal tolereert. De unieke P4 eiwitmix van Nutrison zorgt voor een goede tolerantie en is volledig in lijn met de voedingsrichtlijnen10-15

Video's

Prof. Elisabeth De Waele vertelt over het belang van de juiste eiwitintake op het juiste moment

Prof. Arthur van Zanten bespreekt het belang van het optimaliseren van de eiwitbalans voor de kritische patiënt

Intact eiwit als eerste keuze bij IC-patiënten

Het darmstelsel van de mens is ontworpen om intact eiwit te verwerken. Slechts wanneer er sprake is van matige tot ernstige tolerantieproblemen bieden sondevoedingen op basis van voor verteerd eiwit (gehydrolyseerd) uitkomst. Doel van het starten van enterale voeding is het optimaliseren van de voedingstoestand door zo dicht mogelijk bij de natuurlijke inname van voedingsstoffen te komen. Keuze voor een enterale voeding met intact eiwit komt dan ook het meest overeen met de wijze waarop het darmstelsel van de mens is ontwikkeld. Tevens voorkomt het een tolerantierisico bij ontslag (van IC naar afdeling) waarin de patiënt op de afdeling vaak een ander enteraal product met intact eiwit voorgeschreven krijgt. Een eiwitrijke sondevoeding met intacte eiwitten wordt daarom geadviseerd als 1e oplossing bij IC-patiënten4,5.

Nutrison Protein Intense als de oplossing voor uw IC-patiënten 

Intacte eiwitten 
Intacte eiwitten
Ontwikkeld op basis van de laatste voedingsrichtlijnen voor IC-patiënten met een verhoogde eiwitbehoefte3,4,6,7,8

 

P4 eiwitrijk

Unieke P4 eiwitmix
Een unieke mix van dierlijke en plantaardige eiwitten van hoge kwaliteit binnen de eisen van de World Health Organization8,9. P4 zorgt voor een goede tolerantie en is volledig in lijn met de voedingsrichtlijnen10-15

Eiwitrijk bewezen effectief

Zeer eiwitrijk bewezen effectief
Het positieve effect van Nutrison Protein Intense op het behalen van de eiwittargets is wetenschappelijk aangetoond15

Het is wetenschappelijk aangetoond dat met de inzet van Nutrison Protein Intense de eiwitdoelen behaald kunnen worden zònder overvoeden17.

Study results Nutrison Protein Intense

Studieresultaten

  • In deze studie is Nutrison Protein Intense (10 g eiwit/100 ml of 8 g eiwit /100 kcal) vergeleken met een standaard eiwitrijke sondevoeding (6,3g/100 ml of 5 g/100 kcal)
  • Resultaten laten zien dat voeden volgens de ESPEN richtlijn (1,3 g/kg/dag) mogelijk is met een intens hoog eiwit sondevoeding met intacte eiwitten.
    o zonder verhoogd risico op gastro-intestinale intolerantie of complicaties
    o zonder verhoogd risico op overvoeden

Lees de hele studie hier. Of bekijk hier een samenvatting.

Hoe zorgt u ook na de IC voor de meest volwaardige oplossingen voor uw patiënt?

De unieke eigenschappen van Nutrison Protein Intense zijn beschikbaar in het gehele Nutrison portfolio.

Het Nutrison portfolio biedt naast hoog kwalitatieve producten verschillende services ter ondersteuning van een optimale behandeling en herstel van de patiënt. Meer informatie over de ondersteuningsvormen? Klik hier.

P4 eiwitmix 

  • Unieke combinatie van 4 eiwitbronnen coaguleert niet en ondersteunt een snellere maaglediging11
  • Voldoet volledig aan het aanbevolen aminozuurprofiel van de WHO9
Lees hier meer informatie over de unieke P4 eiwitmix of bekijk hier een video van het experiment.

P4 eiwitrijk

Multi Fibre 6-vezelmix

  • Een mix van oplosbare en niet-oplosbare vezels actief in het hele colon18
  • De Multi Fibre 6-vezelmix wordt goed getolereerd, vermindert zowel diarree als constipatie en draagt bij aan een optimale darmwerking19

Lees hier meer informatie over de unieke Multi Fibre 6-vezelmix. 

MF6

Uitgekiende vetzuursamenstelling
  • Optimale samenstelling voor een betere n-6/n-3 ratio21
  • Bevat EPA en DHA conform WHO aanbeveling voor een ontstekings¬remmend effect20
  • Bevat MCT-vetzuren voor een snellere opname in het lichaam22

Lees hier meer informatie over de unieke vetzuursamenstelling. 

Vetzuursamenstelling

Carotenoïdenmix

  • Nutrison bevat een unieke carotenoïden-mix ter vermindering van oxidatieve stress23
  • Bij het gebruik van sondevoeding zonder carotenoïdenmix kunnen deficiënties ontstaan23
Lees hier meer informatie over de unieke carotenotenoïdenmix. 

Cartenoidenmix

Referenties
1) Koekkoek WAC, van Setten CH, Olthof LE, et al. Timing of protein intake and clinical outcomes of adult critically ill patients on prolonged mechanical ventilation: The PROTINVENT retrospective study. Clinical Nutrition. 2019; 38(2):883-90.
2) Singer P, Blaser AR, Berger MM, et al. ESPEN guideline on clinical nutrition in the intensive care unit. Clinical Nutrition. 2019;38:48-79.
3) Singer P, et al.. Clinical Nutrition 2018 xxx;1-32 (Article in Press).
4) McClave SA, Taylor BE, Martindale RG, et al. Guidelines for the Provision and Assessment of Nutrition Support Therapy in the Adult Critically Ill Patient: Society of Critical Care Medicine (SCCM) and American Society for Parenteral and Enteral Nutrition (A.S.P.E.N.). Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2016;40:159-211. 
5) Hurt RT, McClave SA, Martindale RG, et al. Summary Points and Consensus Recommendations From the International Protein Summit. Nutrition in Clinical Practice. 2017;32:142S–151S.
6) Kreymann KG, Berger MM, Deutz NEP, et al. ESPEN Guidelines on Enteral Nutrition: Intensive care. Clinical Nutrition. 2006;25:210–23.
7) Dhaliwal R, Cahill N, Lemieux M, et al. The Canadian Critical Care Nutrition Guidelines in 2013: An Update on Current Recommendations and Implementation Strategies. Nutrition in Clinical Practice. 2014;29:29-43.
8) Hurt RT, McClave SA, Martindale RG, et al. Summary Points and Consensus Recommendations From the International Protein Summit. Nutrition in Clinical Practice. 2017;32:142S–151S.
9) World Health Organization. Protein and amino acid requirements in human nutrition:  report of a joint FAO/WHO/UNU expert consultation. 2007; WHO technical report series; no. 935. 
10) Kuyumcu S, Menne D, Curcic J, et al. Noncoagulating enteral formula can empty faster from the stomach: A double-blind, randomized crossover trial using magnetic resonance imaging. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2015;39:544-51. 
11) van den Braak CC, Klebach M, Abrahamse E, et al. A novel protein mixture containing vegetable proteins renders enteral nutrition products non-coagulating after in vitro gastric digestion. Clinical Nutrition. 2013;32:765-71. 
12) Klebach M, Hofman Z, Bluemel S, et al. Effect of protein type in enteral nutrition formulas on coagulation in the stomach in vivo: Post hoc analyses of a randomized controlled trial with MRI. Abstract presented at Clinical Nutrition Week, January 16–19; Austin, Tx. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2016;40:134(21). 
13) Luttikhold J, van Norren K, Rijna H, et al. Jejunal feeding is followed by a greater rise in plasma cholecystokinin, peptide YY, glucagon-like peptide 1, and glucagon-like peptide 2 concentrations compared with gastric feeding in vivo in humans: a randomized trial. American Journal of Clinical Nutrition. 2016;103:435–43. 
14) Abrahamse E, van der Lee S, van den Braak S, et al. Gastric non-coagulation of enteral tube feed yields faster gastric emptying of protein in a dynamic in vitro model. Abstract presented at  34th ESPEN Congress. Sept 8-11; Barcelona, Spain. Clinical Nutrition Supplements. 2012;7:PP239(119). 
15) Liu J, Klebach M, Abrahamse E, et al. Specific protein mixture reduces coagulation: An in vitro stomach model study mimicking a gastric condition in critically ill patients. Poster presented at 38th ESPEN Congress. 17-20 September; Copenhagen, Denmark. Clinical Nutrition. 2016;35:MON-P182 (S220). 
16) van Zanten ARH, Petit L, De Waele J, et al. Very high intact-protein formula successfully provides protein intake according to nutritional recommendations in overweight critically ill patients: a double-blind randomized trial. Critical Care. 2018; 22:156-67.
17) Allingstrup MJ, Esmailzadeh N, Knudsen W, et al. Provision of protein and energy in relation to measured requirements in intensive care patients.  Clinical Nutrition. 2012;31:462-8.
18) Importance of fibres and Multi Fibre in enteral Nutrition; Clinical Evidence Overview. Nutricia Advanced Medical Nutrition, 2007. 
19) Elia M et al. (2008) Aliment Pharmacol Ther 27,120–145.
20) Arterburn LM et al. (2006) Am J Clin Nutr 83 (6 Suppl):1467S–1476S. 
21) Gezondheidsraad. Richtlijnen goede voeding 2006. Publicatie nr 2006/21. 
22) Page KA et al. Diabetes. 2009 May;58(5):1237-44
23) Vaisman N et al. (2006) Clin Nutr 25:897–905.