Neocate Junior - Pasta en pesto

  • Diner

Ingrediënten voor 1 portie

75 g (vers) gekookte pasta

15 g basilicum

25 ml olijfolie

1/2 teentje knoflook

10 g pijnboompitten

2 maatschepjes Neocate Junior neutraal

 

Bereiding

Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een droge koekenpan en laat de pijnboompitten daarna afkoelen op een bordje.

Snij de basilicumblaadjes en de knoflook fijn. Maak de pijnboompitten fijn met een vijzel. Meng het basilicum, de knoflook en de pijnboompitten met de olijfolie tot een pesto.

Giet de pasta af en hou 1-2 el water apart.

Meng de pesto, het water en de Neocate Junior tot een smeuïge pasta.

Meng dit met de pasta en dien op.

 

Tip van de chef

Gebruik deze Neocate Junior pesto in plaats van pesto die melk bevat in de porties voor uw kind. Gebruik de tomatencrèmesoep (zie recept) of de Neocate Junior witte saus/kaassaus (zie recept) als een alternatieve pastasaus.

Neocate Junior - Pasta en pesto